Skip to content Skip to footer
Over Ons
Ronduit visie

staat voor respect

Onze visie

R.O.N.D.U.I.T staat voor

Op onze site heeft u VZW Ronduit misschien al beter leren kennen. Wij hebben natuurlijk ook een bepaalde visie voor ogen waar wij naartoe willen streven. In onze visie kan u lezen wat wij vanaf dag één proberen willen na te streven, maar vooral op lange termijn willen bereiken.

Als je kan dromen, dan kan je het ook doen (W., Disney)

Soms hebben wij het gevoel dat wij in een sprookje leven, onze droom komt echt werkelijkheid. Wij weten dat dit gepaard zal gaan met vallen opstaan, maar we zijn ervan overtuigd dat dit de basisdoelstellingen zijn die wij als vzw willen behalen.

Onze visie bestaat uit zeven wijsheden. Toeval of niet, het kernwoord van de wijsheden begint telkens met de eerste letter van RONDUIT.

Respect is net als een glimlach
het kost niets en iedereen stelt het op prijs.

Bij vzw Ronduit zien we respect als één van onze grootste pijlers. We vinden dat je respect niet afzonderlijk kan zien van alle andere streefdoelen. We willen samen met de groep het belang laten voelen om met elkaar rekening te houden. We streven naar een respectvolle communicatie naar elkaar, ondanks het feit dat we in sport-en spel soms in een ‘verliezende’ positie zitten. We respecteren elkaars meningen en iedereen zijn eigenheid.

Daarnaast respecteren we ook het materiaal. Vzw Ronduit heeft veel moeite gestoken in het ontwikkelen van spelmaterialen, activiteiten … We hopen dan ook door het respect naar het materiaal toe, dat we onze activiteiten met oog op duurzaamheid kunnen inzetten. Dit gaat enkel als er respect is naar het materiaal. Daarbij aansluitend zijn wij dankbaar dat we onze activiteiten op diverse locaties kunnen inzetten. Het is voor ons dan ook zeer belangrijk dat we met respect omgaan met de omgeving. De eigenaars steken vaak veel moeite in hun bedrijf, wij gaan hier dan ook met respect mee om.

Als de brug niet werkt
Zou ik een tunnel bouwen

In onze activiteiten dagen we de groep graag uit. We zeggen soms wel eens te snel ‘ik kan dat niet’, wij proberen deze uitspraak om te toveren in ‘ik kan dat NOG niet’. Aan de hand van handvaten en aanmoediging, laten we de groep zelf uitzoeken hoe ze het einddoel kunnen bereiken. We motiveren om out of the box te kunnen denken. We zetten dan ook sterk in op zelfredzaamheid doorheen onze activiteiten.

Als je echt van de natuur houdt,
Vind je schoonheid overal

De ideeën van vzw ronduit kwamen niet voor niets tot stand tussen de bossen en waters van Zweden. Wij zijn gefascineerd door de natuur. . Vzw Ronduit wil graag een voorbeeld zijn en steeds op zoek gaan naar hoe we onze voetafdruk zo klein mogelijk kunnen houden. Dit doen we door in te zetten op zoveel mogelijk herbruikbare materialen, buiten activiteiten te voorzien, lokale handelaars/ producten te gebruiken …

Natuur kan spannend zijn, creativiteit opwekken, verbondenheid creëren … Daarmee aan de slag gaan is voor ons een topprioriteit. We proberen in onze activiteiten mee te geven dat de natuur meer te bieden heeft dan dat je in eerste instantie zou denken. We proberen zoveel mogelijk samen te leven in de natuur, met de natuur en bovenal met respect voor de natuur.

Wees als een panda
Hij is zwart
Hij is wit
Hij is aziatisch

Ben je een atleet of zit je in een rolstoel, ben je rijk of arm, zie je er net iets anders uit dan anderen … ? Wij willen iedereen erbij. Uit onze ervaring weten we dat diversiteit een gevoelig onderwerp is. Mensen kunnen soms hard zijn. Toch geloven wij dat diversiteit een meerwaarde kan geven. Het leert iedereen zijn blik verruimen, maar bovenal krijgt ieder individu de kans om ook op zoek te gaan naar zijn/haar eigen identiteit. Wij proberen met vzw Ronduit er alles aan te door in dialoog te gaan om iedereen de kans te geven om deel te nemen aan onze activiteiten. Contacteer ons gerust wanneer jullie twijfelen rond bepaalde factoren die mogelijks een probleem vormen om deel te nemen aan één van onze activiteiten. We gaan graag samen op zoek.

Waarom binnen je comfort zone blijven
als daarbuiten veel meer te beleven valt.

Waarom binnen je comfort zone blijven, als daarbuiten veel meer te beleven valt. Vzw Ronduit wil groepen stimuleren en, dingen aanbieden die ze in het dagelijks leven niet doen. We gaan samen op zoek naar die grenzen, weliswaar met respect voor ieder individu. Door een band te creëren van vertrouwen en door hulp van anderen, willen we elk individu in zijn mogelijkheden voldoende uitdagen en laten genieten van zijn/haar succeservaringen. Deze succeservaringen kan zowel op fysiek, cognitief of sociaal-emotioneel vlak zijn.

Een persoon die nooit een fout maakt
Probeert nooit iets nieuws

Deze wijze woorden van A. Einstein zijn een drijfveer voor onze vzw. Wij zien onze vzw als een proces. We streven voortdurend naar optimalisatie en vernieuwing. Op die manier bouwen we aan een doordachte en onderbouwde werking. We proberen ook een variatie aan te bieden zodat er voor iedereen iets kan zijn dat hem/haar aanspreekt. Daarom hechten we heel veel belang aan uw constructieve feedback. U kan ons steeds een e-mail sturen of iets achterlaten op de website en/of facebook-pagina. Bedankt alvast om hier moeite voor te doen.

Als de muizen samenspannen
Dan kunnen ze samen een olifant verplaatsen

Zonder team spirit had er geen vzw Ronduit bestaan. Om iets te bereiken moet je samenwerken. Je moet aanvaarden dat je niet in alles de beste kan zijn. Er zijn voldoende andere mensen die je kunnen helpen. Op die manier benut je elkaars talent.

Team spirit zal in al onze activiteiten de nodige aandacht krijgen maar ook daarbuiten. Niet één doet al het werk, we doen het samen en ontdekken zo dat samen altijd leuker is. Ons team bestaat uit verschillende individuen, de groep, monitoren, wij als organisatoren … maar ook eventueel ouders of andere externe partners. Een goed team stelt vertrouwen in elkaar, toont enorme inzet, straalt enthousiasme uit … Daar willen wij als één TEAM voor gaan.

Aansluitend zijn wij ervan overtuigd dat de kwaliteit boven de kwantiteit moet zijn. Het familiale karakter primeert. Met deze insteek gaan we steeds op zoek wat een locatie ons te bieden heeft. We gaan samenwerken met lokale ondernemingen, die een passie hebben voor hun dienst of product. Het is voor vzw Ronduit dan ook fijn om met verschillende ondernemingen samen te werken en elkaar sterker te maken.

Ontmoet de

Medewerkers

3 vrienden, de ene sterk in organisatie, de andere specialist in natuur en de derde een echte creatieveling. Eén ding hebben we alledrie gemeen, een passie om met kinderen op weg te gaan. We staan alle drie in het onderwijs en dagelijks gaan we aan de slag met jonge mensen. Het blijft ons boeien om met jonge mensen een weg af te leggen!

Simon Deseure

Oprichter en animator

Nele Herreman

Oprichtster en animator

Tim Moerman

Oprichter en animator
Ervaar

Ronduit

Onze start

Ronduit kampen, events en teambuilding is sinds 2021 een toevluchtsoord voor kinderen en hun families. Onze ideeën zijn ontstaan op een kanotocht in Zweden, waar we met een groep van 30 leerlingen op tocht gingen.

Activiteiten

Elke zomer bedenken onze zorgzame en enthousiaste begeleiders een breed scala aan creatieve programma's voor de jongeren van alle leeftijden. Onze activiteiten zijn leuk, uitdagend en passen bij ieders individuele vaardigheden. Bovenal zijn we een nuchter kamp dat ervoor zorgt dat iedereen de tijd van zijn of haar leven heeft.

Ronduit voor
Iedereen

Adres
Ronduit VZW
Gentweg 10, 9890 Vurste
 
Rekeningnummer: BE76 7350 5994 7095
BTW nummer: BE 0782.550.765
Laat van je horen

Nele: +32 496 29 23 70

Nieuwsbrief

Webdesign door FrostyWebs © 2024. Alle rechten voorbehouden

Tim+32 495 44 26 02
Nele+32 496 29 23 70
Simon+32 472 27 89 43